ВІЗИТ МИТРОПОЛИТА ЕПІФАНІЯ НА ХМЕЛЬНИЧЧИНУ

153

Теофіпольщина зустрічає митрополита Епафанія. З нагоди 25 річчя заснування Української Церкви Покрови Пресвятої Богородиці поруч із святинею з’вилась дзвіниця. На урочистості з нагоди її освячення до адміністративного центру громади завітали гості.

Митрополит Епіфаній звершив чин освячення каплиці, гроші на будівництво якої збирали всіма силами. Тепер ці дзвони кликатимуть жителів громади на службу Божу. Митрополит наголосив – навіть у час війни в державі продовжують з’являтись нові святині. Українці плекають духовну культуру та молитву рідною мовою.

Предстоятель Православної Церкви України відзначив благодійників, з чиєю допомогою у містечку побудували дзвіницю.

Як кажуть жителі громади, такі приємні події гуртують українців та додають сил боротись із ворогом.

Духовне єднання, спільна молитва та підтримка святинь у часи війни допомагають українцям зберегти свою ідентичність.

Свого часу, благодійний фонд родини Лабазюк «Ми поруч» теж долучився до збору коштів на дзвіницю.Цьому передувало звернення вірян та настоятеля храму.

Після освячення на Алеї Героїв поруч із парком Блаженнійший Епіфаній та священники відслужили молебень за загиблими захисниками. Алея пам’яті у Теофіполі налічує 76 портретів військових.

Кожен із захисників без вагань став на захист України. Присутні також поклали квіти до меморіалу на честь полеглих воїнів.

Кожен із присутніх жителів громади, родин загиблих вірять – аби перемога стала швидшою, потрібно докладати усіх зусиль в тилу. Адже в боях воїни роблять інколи  неможливе.

Також митрополит помолився в оновленому храмі Теофіполя на честь святої великомучениці Катерини. Громада цієї церкви рік тому доєдналась до родини помісної Української Церкви. Там Блаженніший Епіфаній освятив престіл та іконостас. Любов, милосердя та міцні переконання у вірі допомагають українцям у боротьбі. Вона триває, а Бог допомагає. Адже на нашому боці правда.

" " " "