ВІЗИТ ОМБУДСМАНА

513

Це перший робочий візит на Хмельниччину Дмитра Лубінця у статусі Уповноваженого Верховної ради України з прав людини. У Хмельницькому університеті управління і права його зустрічають керівники громад краю, представники громадських організацій, силових структур. «Війна війною», а права людини ніхто не скасовував.

Дмитро Лубінець наголошує, головне завдання візиту – проінформувати про основні напрямки своєї роботи. Серед головних називає повернення з полону наших воїнів та незаконно депортованих дітей.

Дмитро Лубінець повідомив про результати моніторингу місць компактного проживання внутрішньопереміщених осіб. Відрадно, що Хмельниччина – одна з кращих в державі.

Подібний моніторинг відбувся в установах виконання покарань області – колоніях та слідчих ізоляторах. Там виявили окремі порушення. За результатами перевірки направили акти реагування до керівництва пенітенціарної служби України. Зокрема це стосується медичного забезпечення й умов перебування у цих закладах.

Від грудня минулого року на Хмельниччині діє регіональне представництво Уповноваженого Верховної ради з прав людини. За цей час на його адресу надійшло 1391-е звернення.

У разі порушення ваших прав можна звернутися до омбудсмана зручним для вас способом,- електронною поштою чи звичайним листом, зателефонувати або ж безпосередньо звернутися до регіонального представництва в області за адресою у Хмельницькому на Свободи 70.

" " " "