ВОЛОНТЕРСТВО У ШКОЛАХ

22

У час війни кожен намагається зробити свій внесок у боротьбу. Долучаються до волонтерства і в навчальних закладах. Смаколики, сітки, благодійні акції — кожного разу до благодійності долучаються не лише батьки і учні, а й педагоги. До дня вчителя розповідаємо про волонтерський рух в Ярмолинецькій громаді.

У Москалівській школі волонтерство — як окреме покликання. Тут не припиняють виготовляти засоби маскування. Мають і спеціальний пристрій для різання тканини. Надтонкий матеріал замовляють у Туреччині. А гроші на це збирають з допомогою односельчан та небайдужих.

Тут є спеціальний музей, де розміщені патріотичні стенди. Виготовляють і окопні свічки. Запити у військових є постійно. Тому й збір коштів не припиняють.

У Сутковецькому закладі також плетуть сітки. Долучаються і учні, і педагоги.

Спеціальну сітку для танків виготовляють у Шарівському закладі. Військові, серед яких і односельчани щоразу мають нові прохання, адже такі матеріали на війні швидко псуються.

Тож педагоги, окрім навчального процесу встигають допомагати і військовим. Таким чином виховують і учнів — патріотами та щирими українцями.

" " " "