ВОЇНИ БЕЗ ЗБРОЇ

240

17 вересня рятувальники України відзначають професійне свято. Напередодні  надзвичайників Хмельниччини відзначили відомчими нагородами. В умовах воєнного стану вони ліквідовують пожежі, розміновують звільнені території і у тилу цілодобово готові прийти на допомогу.

Урочиста частину розпочинають із гімну та хвилини мовчання. Від лютого під час виконання службових обов’язків в Україні загинуло 43 рятувальника.

Кращих з кращих нагороджують відомчими відзнаками.

Тим, хто рятує життя інколи ціною власного, запалюють поминальні свічі у капличці  Богородиці Неопалимої Купини. Квіти лягають до пам’ятного знаку Петра Cибіги легендарного вогнеборця Хмельниччини, що загинув під час виконання ліквідації пожежі у Дунаївцях.

Від першого дня повномасштабного вторгнення роботи у рятувальників добавилося. Вони допомагають волонтерам. Надають фізичну і психологічну допомогу переселенцям. Ліквідовують наслідки ракетних обстрілів. Рятувальники – сапери Аварійно-рятувального загону зараз працюють на деокупаційних територіях. Там виконують завдання із розмінування.

Віолета Лабазюк вручила сертифікат Хмельницької обласної ради на бензорізи. Вони знадобляться рятувальникам для ліквідації надзвичайних ситуацій. Та іменний сертифікат на покращення матеріально-технічної бази.

Крім того, ніхто не відміняв безпосередні обов’язки пожежників – рятувальників. Тільки від початку року та території Хмельниччини вони ліквідували понад 1400 пожеж.

Ряувальники області завжди у повній бойовій готовності. І кожен на своєму місці наближає перемогу.

" " " "