ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БІЖЕНЦІВ

50

За даними ООН близько 10 мільйонів жителів України змушені були покинути власні домівки. Хтось подався за кордон, частина людей стали переселенцями у межах країни. До всесвітнього дня біженців, яке відзначається щорічно 20 червня, у Хмельницькому міркували над тим, як покращити допомогу внутрішньопереміщеним особам.

Представники влади, громадські організації, благодійні фонди у всесвітній день біженця говорять про те, як більше допомогти переселенцям. Захід організували «Благодійний фонд «РОКАДА» та Агентство ООН у справах біженців разом із партнерськими організаціями.

Хмельниччина від початку повномасштабного вторгнення прийняла у своїх громадах понад 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Понад 72 тисяч осіб вирішили залишитися на проживання в області. Для державних органів ключові завдання допомогти з пошуком роботи й житла.

Благодійний фонд «Рокада» із внутрішньопереміщеними особами працює за 17 напрямками.  За даними працівників фонду, близько 30 відсотків із понад 72 тисяч переселенців  – адаптувалися на новому місці проживання в області.

З дня повномасштабного вторгнення до обласної служби зайнятості звернулося майже 9 тисяч внутрішньопереміщених осіб. Четверту частину вдалося працевлаштувати. Зараз переселенці активно користуються послугою навчання і перенавчання.

У рамках заходу на території парку імені Чекмана відбулася інформаційно-просвітницька кампанія – ярмарок  можливостей та презентація аудіовізуальної виставки: «Переміщені долі: «Історії мужності та сили духу».

" " " "