ВИКЛИКАВ ВОГОНЬ НА СЕБЕ

629

Викликав вогонь на себе. Хмельничани попрощалися із воїном 19 стрілецького батальйону Андрієм Черніцьким. Воїн загинув на Луганському напрямку під час виконання бойового завдання. Під час штурму позицій ЗСУ Андрій свідомо відвертав увагу ворожого танку на себе, тим самим рятуючи життя побратимів. Вони клопотатимуть про присвоєння Андрію Черніцькому звання Героя України.

Хмельничанин Андрій Черніцький – учасник революції Гідності. У лютому 14 року отримав поранення. А вже навесні наступного-був на передовій. У перші дні повномасштабного вторгнення знову пішов добровольцем. Служив на посаді командира стрілецького відділення.

Життя Андрія Черніцького обірвалося 1 липня на Луганському напрямку під час штурму ворогом позицій ЗСУ. Побратими розповідають – загинув героїчно.

З 2017-го по 2020 – й Андрій Черніцький був депутатом Хмельницької міської ради. Колеги кажуть, – любив своє місто й Україну.

Ввічливий, приязний, готовий пожертвувати собою, ради інших. Таким запам’ятають Андрія Черницького його друзі та знайомі.

В Андрія Черніцького залишилися батьки, брат, дружина Іванна та двоє дітей.  Поховали воїна на Алеї Слави у Хмельницькому.

Також сьогодні в останню дорогу провели солдата Олександра Шевчука. Хмельничанин пішов захищати Україну три місяці тому. Йому було 36 років. Поховали Олександра Шевчука на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове. Вічна слава Героям.

" " " "