ВИПУСК ХМЕЛЬНИЦЬКИХ МЕДИКІВ

47

В обласному академічному музично-драматичного театру імені Михайла Старицького відбулися урочистості з нагоди чергового випуску студентів комунального закладу обласної ради – Хмельницького базового медичного фахового коледжу. Цього року заклад підготував 164 дипломованих молодших бакалаврів, котрі успішно пройшли освітню професійну підготовку за спеціальностями «Лікувальна справа», “Сестринська справа” та «Фармація». Від імені всього депутатського корпусу обласної ради привітала випускників з їх важливим етапом у житті голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Професія медика завжди була – однією з найповажніших. У мирний чи воєнний час, рятуючи поранених захисників з поля бою. Тож на сьогоднішніх випускників, лягають великі сподівання і відповідальність.

4 роки навчання були непростими. Спершу це пандемія корона вірусу, заняття онлайн, пізніше – повномасштабне вторгнення окупантів. Тривоги й навчання в укриттях. Як зауважила під час виступу голова обласної ради Віолета Лабазюк, попри всі виклики учні, студенти краю декламують одні з найвищих показників  на освітянській ниві в розрізі регіонів України.

Навіть в умовах воєнного стану особлива увага держави спрямована на покращення рівня надання медичних послуг. А галузь охорони здоров’я визнана обласною владою однією з пріоритетних. Хтось із цьогорічних випускників планує продовжити навчання, частина-працювати за спеціальністю. Тож батьки, викладачі, гості свята побажали їм легкої дороги під мирним українським небом.

" " " "