ВИПУСК КУХАРІВ

373

У Хмельницькому 12 випускників-переселенців отримали сертифікати про здобуття  професії «Кухар». Безплатне навчання проходило на базі ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» та провідних закладах харчування міста. Протягом трьох місяців здобувачі освіти навчалися готувати різні страви, гарніри та десерти. Успішні випускники вже працевлаштувалися.

Нову для себе справу,- професію-кухаря опановує Ольга Данилюк. Разом із родиною жінка переїхала до Хмельницького із Херсону. Раніше працювала у будівельній галузі. Війна кардинально змінила життя.

Ольга Миколаївна одна з учасниць безплатних курсів для переселенців, що відбулися у державному навчальному закладі Хмельницький центр професійно –технічної освіти сфери послуг за сприяння ООН та фінансової підтримки уряду Німеччини. Місяць на базі цього закладу тривала професійно-теоретична підготовка. Ще два місяці – практики.

Кипить робота на кухні однієї з ресторацій Хмельницького. Протягом двох місяців троє курсантів переймали досвід тутешніх шеф-кухарів. Тетяна про курси дізналася від знайомої та вирішила спробувати опанувати нову для себе професію.

Три місяці навчання збігли як день, кажуть учасники. Останній штрих – підсумкова атестація і вручення дипломів.

Не стримує емоцій 65 річна випускниця курсів Валентина Миколаївна.

Валентина Миколаївна – хімік – інженер із Сєвєродонецька. З родиною переїхала до Хмельницького після повномасштабного вторгнення загарбників. Каже, ніколи не думала, що буде навчатися новій професії, але тепер точно знає, що розпочинати нове життя,- ніколи не пізно

Сертифікати про опанування програми професійної кваліфікації з професії «Кухар» отримали 12 випускників. Більшість з них вже знайшли перше робоче місце.

Дізнатися більше про актуальні курси, строки й умови навчання можна на офіційному інтернет-сайті ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг».

" " " "