ВИПУСК ШЕФ-КУХАРІВ І МОДЕЛЬЄРІВ. ЗАКЛАД, У ЯКОМУ ВАРТО НАВЧАТИСЯ

39

У синьо-жовтих кольорах подвір’я державного навчального закладу «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг». Сьогодні тут як ніколи гамірно, піднесено і бентежно. У повітрі зашкалює від емоцій випускників 2004 року, котрі роблять крок у доросле життя, рідних, котрі пишаються своїми дітьми. У випускників одна із найважливіших подій у житті, але точно не остання, – 250 здобувачів освіти отримують сертифікати про повню загальну середню освіту і дипломи кваліфікованих робітників, окремі з відзнаками. Всього заклад випустив 10 груп. Це майбутні відомі шеф-кухарі модельєри.

Навчаючись – допомагаємо іншим. Здобувачі освіти за професію «Швачка.Кравець.Закрійник” разом із педагогами, майстрами виробничого навчання, налагодили виробництво адаптивного одягу для людей з особливими фізичними можливостями, військових. Майбутні шефи – кухарі щоденно готують страви для нужденних і обіди в ресторані Жовтневому для внутрішньопереміщених осіб, Випікають смаколики на передову. Присутні вшановують пам’ять полеглих Героїв, дякують за саму можливість проведення такого свята. Під час урочистостей, учні, педагоги навчального закладу, гості зібрали кошти на Перемогу.

Важко збагнути стан, тих, хто вклав душу, знання, вміння, навички, увесь життєвий досвід у кожного здобувача освіти, – педагогів, майстрів виробничого навчання, усього колективу Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг. Вінець зворушливих хвилин передзвін останнього дзвоника.

На них розраховує Україна. Вони – її майбутнє,- гордої, впевненої у собі, але поки-що засмученої.

Благословляючи на легку, світлу дорогу випускників у закладі чекають на нових здобувачів освіти. Запрошують опанувати популярні на ринку праці професії швейного виробництва, ресторанного обслуговування, громадського харчування, перукарського мистецтва. До їх послуг нещодавно відкритий сучасний Навчально-практичний центр технологічних інновацій харчової промисловості та ресторанного господарства, потужна матеріальна технічна база з інших професій. А педагогічно – викладацький склад, майстри виробничого навчання, докладуть максимум зусиль, аби зі стін цього навчального закладу наступного року знову пролунав останній дзвінок, що сповіщатиме про новий випуск фахівців і, віримо, під мирним, українським небом.

" " " "