ВЗАЄМОДІЯ ВОЛОНТЕРІВ – ОПОРА ЗСУ

216

Виклики війни та проблеми у діяльності. Як і 9 років тому, так і у 2022-му українські волонтери встали на підтримку захисників. Попри прагнення допомагати, у їх діяльності є чимало перешкод. Обговорити, знайти вирішення, та поділитися своїм досвідом. Саме заради цього представники громадської організації «МОЖУ» і організували Саміт «Взаємодія волонтерів  – опора ЗСУ»

Усі виклики волонтери сприймають гідно, та долають з високо піднятою головою. На плечі цих людей впало чимало обов’язків, які, за великим рахунком, має виконувати влада. Та волонтери продовжують допомагати, і для закриття більшої кількості запитів від військових об’єднують свої сили.

Під час дискусій волонтери дізналися про можливості, завдяки яким можна отримати додатковий ресурс -­  грантові кошти, також відомі як гранти швидкої підтримки. Гранти бувають у вигляді обміну товарами, технологіями та зараз для України важливі саме економічні гранти.

Обговорили волонтери і питання повернення підвищених виплат військовим, користування системою шлях. Важливим також стало питання роботи української митниці, з якою виникає чи не найбільше труднощів.

Волонтерський рух в Україні – унікальне явище. Світ захоплюється нашою здатністю допомагати, підтримувати, ділитися. Їх підтримка і в 2014 і у 2022 роках стала важливим фактором у забезпеченні українського війська.

Йшлося і про випадки зловживання волонтерською діяльністю. Такі як розкрадання. Подібні факти задокументовано у Запорізькій області. Після такого важко переконувати інших у необхідності допомоги.

Отож говорили про виклики війни, проблеми волонтерськоі діяльності, взаємодію з владою і, звісно, про відбудову Украіни. Наголошували, волонтери готові до постійних викликів. Вони вкотре доводять — неможливого не існує.

" " " "