ЯКІСНІШЕ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

70

Триваюча війна росії проти України спричинила негативні наслідки у різних сферах, у тому числі і для системи соціальних послуг. Активні бойові дії, які досі тривають тільки збільшують навантаження на надавачів цих послуг. Соціальна інфраструктура зазнає постійних руйнувань від обстрілів, а кількість громадян, які потребують підтримки постійно зростає.

В українському законодавчому полі забезпеченні механізми для залучення громадських організацій та недержавних надавачів соціальних послуг, шляхом соціального замовлення, державно-приватного партнерства, конкурсів, проєктів та програм.

Соціальне замовлення створює можливість для громадян брати активну участь у формуванні та виконанні соціальних програм і проектів. Особливо важливою така співпраця є на локальному рівні, коли спільнота стає партнером для місцевих органів влади у вирішенні важливих проблем зважаючи на сьогодення.

Наразі Хмельниччина є одним із тих регіонів, який розвиває соціальне замовлення, щодо надання соціальних послуг. Досвід нашого регіону може стати загальнодержавним.

З часу повномасштабного вторгнення Хмельницька обласна рада, провела значну кількість соціальних проєктів. Значна частина, яких стосується підтримки ВПО, ветеранів війни та їх сімей.

" " " "