ЗАВДАННЯ – ОБІГРІТИ

186

Завдання – обігріти. Майже 500 кубометрів деревини, для успішного проходження зими підготували працівники психоневрологічного інтернату у селі Виноградівка. Зараз у закладі перебуває понад 150 осіб, в тому числі вимушені переселенці.

Незважаючи на війну та виклики сьогодення, життя у стінах психоневрологічного інтернату триває. Тут мешканці допомагають по господарству, працюють у саду та на городі, гуляють або ж дивляться телевізор, а також розважаються.

Цікаве хобі з Оскільського психоневрологічного інтернату що на Харківщині із собою привезла Юлія. В квітні окупанти вдарили по будівлі та зруйнували один блок. Тоді його мешканці переїхали до Виноградівки. Жінка розповідає саме майстрування картин заспокоює її та нагадує про дім.

Намагаються замінити рідний дім і під час процесу харчування, тут воно 4-ьох разове, а самі страви готують наближені до домашніх.

Зараз у закладі, завдяки роботі твердопаливних котлів, +24 градуси. Не тільки дровами на зиму запаслись в інтернаті. Гарний настрій тут панує щодня, адже опіка та підтримка роблять свою справу.

Тож деревини на зиму закладу вистачить, а от у разі відключень світла місію забезпечення інтернату електрикою візьмуть на себе декілька потужних дизельних генераторів.

" " " "