ЖНИВА «АСТАРТА-КИЇВ»

296

Хмельницька область вступила в активну фазу збору ранніх зернових та технічних культур. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, регіон четвертий рік поспіль є лідером за врожайністю. В середньому з одного гектара подільські аграрії збирають 64 центнери зернових. На полях поблизу села Гнатівці Лісовогринівецької громади працюють комбайни ТОВ «Житниця Поділля» агропромислового холдингу «Астарта-Київ».

Загалом цього року підприємства Астарти планують зібрати ранні зернові на площі у 61-ну тисячу гектарів, зокрема і озиму пшеницю – з 49 тис. га. Водночас аграрії вже готують ґрунт до посіву озимих культур.

Дозріле зерно з полів, що поблизу села Кульчини на Красилівщині відразу транспортується на високотехнологічні елеватори холдингу для доробки та зберігання. Під час приймання зерно проходить етапи перевірки на якість в акредитованій лабораторії, яка оснащена усім необхідним. Фахівці досліджують натуру зерна, його клітковину, вологість і інші показники.

Попри всі труднощі, спричинені повномасштабним вторгненням окупантів, – агропромисловий холдинг «Астарта Київ» продовжує стабільно розвиватися. Прозоро працює, сумлінно сплачує податки, підтримує місцеві громади, розвиває регіональне підприємництво та допомагає Збройним силам України, щоб наблизити Перемогу України.

" " " "