ЗМІЦНЮЄМО МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО

60

Днями у Люблінському воєводстві республіки Польща відбувся четвертий об’єднавчий конгрес самоврядування ініціативи трьох морів. Вже другий рік поспіль у ньому бере участь голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк. Минулого року наша область підписала угоди про економічну мережу регіонів Тримор’я. Вона передбачає співпрацю, обмін досвідом та реалізацію спільних проектів у транспортній, економічній і цифровій сферах, які спрямовані на відбудову України.

Президент Польщі Анджей Дуда,який був присутній на конгресі, зазначив, що Україна є надійним партнером всієї Європи. Йдеться, як про економічне співробітництво так і про військове.

Цього року дводенний конгрес був націлений на теми енергетичної безпеки, штучного інтелекту, цифровізації суспільства та охорони здоров’я. За словами голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк російська агресія вплинула на всі аспекти нашого життя – економіку, інфраструктуру, соціальний захист. Також Віолета Лабазюк взяла участь у ряді панельних дискусій, одна із них стосувалася аграрного сектору.

З польськими колегами Віолета Лабазюк обговорила чимало питань. З них – досвід реалізації Програми ЄС Interreg Europe, питання реабілітації українських військових та  ветеранів, можливості оздоровлення та відпочинку українських дітей у Польщі, зміцнення міжрегіонального співробітництва між громадами Хмельниччини та Люблінським воєводством.

" " " "