ЗНОВУ ВІДЧУТИ РАДІСТЬ ДИТИНСТВА – ДІТИ З РОДИН ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ПРОХОДЯТЬ АДАПТАЦІЮ НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ

199

Наприкінці березня минулого року у Львові запрацював проект «Світи». Він спрямований на адаптацію людей після війни. Адже чимало родин вимушено покинули домівки. Через рік проект «Світи» запрацював і в Хмельницькому.

Насамперед, працівники проекту приділяють увагу адаптації дітям з родин переселенців, загиблих героїв, родин вйськових. Згодом тут навчають музиці, фотосправі, арттерапії та звісно ж – патріотичному вихованню молоді. Завдяки насиченій програмі 5-денного табору діти швидко адаптуються на знаходять нових друзів.

Такі знання за словами Ілони Білик є найціннішими, адже діти потребують живого спілкування. Взнаки даються стрес від війни та навчання онлайн. Вікова категорія учасників клубу – від 12 до 16 років. Тому паралельно психологи проводять навчання і для батьків, адже з підлітками важче знайти спільну мову.

Вже на другий день занять, запевняють психологи, діти стають спокійніші та потроху забувають про комплекси. Знаходять нові захоплення, як 12 річна Злата. Раніще, каже дівчинка, боялась виходити з дому.

Ярослава із Херсона теж знайшла тут друзів. Вже полюбила Хмельницький та мріє поїхати за кордон.

На період літніх канікул волонтери проекту очікують більшу кількість дітей на заняття. За два місяці роботи тут пройшли адаптацію близько 60 підлітків.

" " " "