ЗУСТРІТИ ПОТЕРПІЛИХ ВІД ВОДИ

389

Через дах видно небо, а на подвір’ї стояла вода. Саме так розповідає про свій будинок пані Валентина. Два дні тому пенсіонерка разом із родиною виїхала з рідного села на Херсонщині.

Сьогодні пенсіонерка прийшла  до центру видачі гумдопомоги Хмельницької обласної ради, який діє на базі театру імені Старицького. Тут можна обрати для себе одяг по сезону, взуття, посуд, білизну, засоби особистої гігієни та отримати продукти харчування. Раніше центр працював два дні на тиждень. Та у зв’язку із надзвичайною ситуацією на Херсонщині графік роботи змінився. Тепер двері центру будуть відчинені тричі на тиждень.

До допомоги підключаються і небайдужі хмельничани. Місцеві жителі, ба більше й гості міста, приносять одяг для переселенців, які прибудуть незабаром.

Окрім одягу, переселенці потребують ще багато чого.

До приїзду переселенців в області готуються ретельно. Найближчим часом, завдяки спільним напрацюванням голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк із волонтерами американського штату Юта, у центрі буде працювати система видачі гарячих обідів.

Працівники центру видачі гумдопомоги закликають усіх не залишатись осторонь чужого горя та приносити речі на потреби вимушених переселенців. Адже це біда не тільки херсонців, а й всієї України, тож потрібно бути солідарними.

" " " "