ЗВАННЯ «ПОЧЕСНИЙ ДОНОР» ОТРИМАЛИ ТРИ ПОДОЛЯНИНА

235

У Хмельницькому відзначили тих, хто часто здає свою кров. Приурочили це до Всесвітнього дня донора. Відзначають його 14 червня. Кров та її компоненти завжди можуть врятувати чиєсь життя. Тож у центрі служби крові запаси поповнюються завдяки свідомим донорам. Таких на Хмельниччині понад сотня.

Вадиму Марчаку вручили відзнаку «Почесний донор». Він вже над 40 разів здавав кров. Каже, справа відповідальна і важлива.

Цього дня з нагоди Всесвітнього дня донора у центрі служби крові звання «Почесний донор» отримали одразу троє людей. А загалом на Хмельниччині тих, хто 40 і більше разів здавав кров і має право на це звання є понад сотня осіб. Кров, зібрана у стінах комунального закладу передають на вторинну ланку закладів охорони здоров’я, рятує вона життя і нашим захисникам. З нагоди дня донора відзнаки обласної ради та теплі слова отримали подоляни, які діляться частинкою себе аби врятувати інших.

Аби, нагадати, наскільки важлива донація, на території комунального закладу висадили клумбу як символ життя. До екологічної акції долучились працівники центру, донори, голова Хмельницької обласної ради. Така ініціатива з нагоди Всесвітнього дня донора проходить по всій країні.

Крові та її компонентів потребують захисники, пацієнти лікарень. Тож такий донат може зробити кожен, хто не має протипоказань.

" " " "