ЗИМОВА ЕКОНОМІЧНА ШКОЛА

293

Хмельницький національний університет збирає друзів. Учасники Зимової економічної школи від Української асоціації економістів – міжнародників, а співорганізатором якої є університет, обговорюють європейське майбутнє України. У заході беруть участь відомі економісти, теоретики та практики з вищих навчальних закладів з усієї України. Марія Репецька, студентка першого курсу Хмельницького національного університету, вперше взяла участь у такому форумі. Вона вивчає готельно-ресторанну справу.

Цьогорічна Зимова економічна школа була об’єднана темою: “Україна та ЄС, кроки до членства в ЄС: регіональні аспекти”. Участь у ній взяли понад 600 науковців з усієї України. Теоретичні знання спікерів були доповнені практичними воркшопами.

Студентка Еліза Тарасова вірить в європейське майбутнє України. Вона навчається на третьому курсі факультету міжнародних відносин Хмельницького національного університету. Відвідала Зимову школу як слухачка.

У червні 2022 року Європейська комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на членство в ЄС, а Європейська Рада надала статус кандидата. Переговори про вступ розпочалися у грудні минулого року.

За результатами Зимової економічної школи будуть підготовлені рекомендації для регіональних органів виконавчої влади, Кабінету Міністрів та Верховної Ради для наближення України до ЄС.

" " " "