Міжнародний день дружби відзначають 30 липня

734

У вівторок, 30 липня, в усьому світі відзначається одне з найяскравіших свят у році – День дружби. Ця дата була заснована Генеральною Асамблеєю ООН 27 квітня 2011 року щоб люди, незалежно від життєвих обставин, нагадали своїм товаришам про те, наскільки вони важливі для нас і порадували їх. Ми запитали у хмельничан, що таке дружба для них, а також поцікавились у психолога – чи існує справжня жіноча дружба.

30 липня весь світ відзначає день дружби. І хоч вперше про цей день заговорили в минулому столітті, та офіційно свято затвердили лише в 2011 році. За дослідженнями науковців, друзі допомагають нам не лише весело провести час, а й довше та радісніше жити. А зустрічі з близькими по духу людьми – найкращі ліки проти стресу. Що думають з цього приводу хмельничани і чи вірять у справжню дружбу?

Будь-яка людина – важко переживає самотність. Нам необхідна увага, турбота, співчуття, розуміння. А розділити горе і радість допомагають кохані і друзі. В ієрархії людських стосунків дружба стоїть практично на одній сходинці з коханням.

Дружні стосунки найчастіше зав’язуються з декількох причин – загальні інтереси, взаємна підтримка, потреба в спілкуванні. Однак у чоловіків і у жінок ці відносини зазвичай розвиваються по-різному.

Про жіночу дружбу існує чимало жартів та анекдотів, хмельничани у дружбу між  панянками вірять не сильно, а от психологи переконують – вона існує.

Питання про існування дружби між чоловіком і жінкою, здається, ніколи не покине допитливих представників обох стАтей. Якісь сто років тому питання «Чи існує дружба між чоловіком і жінкою?» просто не могло отримати ствердної відповіді. Занадто далеко один від одного представники різних стАтей стояли на соціальних сходах, занадто патріархальним було суспільство. Жінка сприймалась максимум як супутниця, вірна дружина і мати дітей. Сьогодні відносини між чоловіком і жінкою можуть бути абсолютно різноманітними – від ділового партнерства і дружнього товариства до пристрасного кохання і відкритих стосунків. Але питання залишається тим самим: чи можлива дружба між представниками різних стАтей або в цих стосунках завжди буде сексуальне підґрунтя?

 З ким би ви не товаришували з чоловіками чи з жінками – це у будь-якому випадку позитивно вплине не тільки на ваше життя, а й на здоров’я. Вчені з університету Північної Кароліни провели дослідження, в ході якого було встановлено, що люди, які перебувають в хороших дружніх стосунках, менше хворіють і більше відчувають позитивних емоцій.

" " " "