Молоді громади потребують підтримки у реалізації соціальних програм

559

Співпраця бізнесу із керівництвом громади – показник успішності. Щиборівська ОТГ – молода та невеличка громада, яка знаходиться у Хмельницькому районі. Там об’єдналося лише 8 населених пунктів. Проживає в громаді близько п’яти тисяч людей. Власний розвиток планують за рахунок державної підтримки та інвестицій.

Невеличка громада, яка прагне розвитку та успішності. У Хмельницькому районі нещодавно вісім населених пунктів об’єдналися у Щиборівську ОТГ. Вона чиненайменша із 60 існуючих в області. Її очолив Іван Болюх. Раніше він вже обіймав посаду голови сільської ради. Тому добре знає проблематику рідного краю. Каже, нині головне налагодити соціальну і освітянську сферу та інфраструктуру, адже вони найбільше з’їдають бюджетні кошти. Власних надходжень не так багато, тому від допомоги не відмовляються.

Розвиток громад – один із пріоритетних напрямків обласної ради. Чинна голова каже, їздить краєм і досліджує проблематику, аби достеменно знати – що саме болить у людей.

Ці кошти в майбутньому якраз і спрямують громадам.

Не лише влада, а й бізнес готові йти на зустріч громадам. У Щиборівській ОТГ, до прикладу,  нещодавно відкрили насіневий завод.  А це – робочі місця та податки, соціальні гарантії людям та надходження  у бюджет.

Розвиток підприємства громаді на руку. Голова сподівається як на плідну співпрацю із бізнесом, так і з владою. Адже це – розвиток ввіреної йому території та добробут людей. Тристоронній діалог планують продовжити.

" " " "