Молодіжна столиця: чи подається Хмельницький?

670

Молодіжна столиця крокує Україною. Стартував конкурс у 2017-му році. Тоді першим переможцем став Львів. Він носив звання молодіжного у 2018-му році. У 2019-му – Кам’янець-Подільський, а у 2020-му – Тернопіль. Минулого року конкурс не проводили, тож сусіди молодіжний титул мають досі. Цього року міста знову змагатимуться за молодіжне звання, щоправда за новими правилами.

Молодіжна столиця України знову шукає учасників. Стартував конкурсу 2017-му році. Першим звання молодіжного міста отримав Львів. Потім – Кам’янець-Подільський, далі – Тернопіль. Усі рокипереможців визначали у кінці грудня. Тепер це робитимуть на початку року.

Заявка змінилася. Тепер вона містить дві частини. Перша, як і була, – опис соціально-політичного, економічного та культурного напрямків роботи з молоддю. Друга – план роботи.

Такі зміни, каже регіональна координаторка, на часі. Вони – обґрунтовані та доречні. Їх завдання, додає, вивести всеукраїнський конкурс на якісно новий рівень.

Тож, цього року міста знову змагатимуться за молодіжне звання, щоправда вже за новими правилами. Чи планує подавати заявку Хмельницький – поки що невідомо. Ймовірно, каже координаторка, цьогорічну молодіжну столицю місто пропустить.

Вимушена пауза виникла минулого року, бо у 2020-му конкурсу не було, молодіжну столицю на поточний рік не обирали, а молодіжне звання так і залишилося у Тернополя. Тож, цього року Хмельницький може сміливо подавати заявку, та чи так це буде – стане відомо до кінця тижня.

" " " "