Молодіжні ініціативи підтримує громада – у Солобковецькій ОТГ озеленюють територію  школи.

796

У Солобковецькій ОТГ починають втілювати молодіжні проекти. Навесні діти подавали свої ідеї в рамках програми «Юніор-Старт». Гроші на це виділила громада. З-поміж 17 учасників відібрали 6 переможців. Половину із запланованого уже втілили в життя.

Дівчата-випускниці Стріховецької школи з друзями  задумали створити відпочинкову зону поблизу школи. Місця тут обмаль, тож на перерві школярі тіснилися на сходах. Ініціативні учениці написали власний проект , який переміг та отримав фінансування з громади.

За 10 тисяч гривень до навчального закладу придбали лавки, сміттєві урни та зелені насадження. Хоча дівчата вже завершили навчання в закладі, та хочуть зробити щось для рідного села.

У навчальному закладі цього року навчалось 84 учні, тож місцевій молоді ніде збиратися. Незабаром у селі облаштують і вуличні тренажери – це ще один проект ініціативних школярів. Загалом на конкурс подавали безліч ідей, та журі обрало найцікавіші.

Діти громади після перемоги у цьому  конкурсі мікропроектів  вже обмірковують ідеї для наступних робіт. А ОТГ такі ініціативи підтримує.

У вересні з бюджету громади виділять гроші на ще три проекти-переможці.

 

 

 

 

" " " "