Молодику з Ізяслава, який завдав смертельних травм підлітку, загрожує до 10 років ув’язнення

Кримінальну статтю, за якою йому було оголошено підозру, мають перекваліфікувати

871

Молодику з Ізяслава, який завдав смертельних травм 14-річному хлопцеві, перекваліфікують кримінальну статтю, за якою йому було висунуто підозру. Таку інформацію оприлюднила керівниця сектору комунікації полії Хмельницької області Інна Глега.

Нагадаємо, що йдеться про випадок, який стався пізно ввечері 20 лютого в Ізяславі. 19-річний молодик та 14-річний підліток за щось засперечалися між собою. Між ними виникла бійка. У ході бійки старший парубок вдарив молодшого так, що той упав на землю і вдарився головою.  Підліток ще зміг сатотужки дістатись додому. Але вдома йому стало зле, і хлопцеві викликали швидку. Він впав у кому.

Рідні до останнього плекали надію, що Владислава (так звали хлопця) вдасться повернути до життя. Однак дива не сталося. Після трьох тижнів перебування у глибокій комі підліток помер, не приходячи до тями.

Відразу після скоєного його кривднику повідомили про підозру за ч.1 статті 121 ККУ (Умисне тяжке  тілесне ушкодження. Небезпечне для життя в момент заподіяння). Покарання за цим пунктом передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі. Однак тепер, зв’язку зі смертю підлітка, статтю перекваліфікують, каже Інна Глега.

Тепер замість частини першої  йому оголосять підозру за другою частиною тієї ж, 121-ї, статті (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Вона передбачає жорсткіше покарання: від 7 до 10 років увязнення.

Крім того, слідство також клопотатиме щодо зміни міри запобіжного заходу, який йому призначено: з цілодобового домашнього арешту на взяття під варту.

" " " "