Молитовний сніданок. СПЕЦРЕПОРТАЖ

578

В Українському Домі відбувся національний молитовний сніданок. Він зібрав разом тисячі делегатів із України та світу та став найбільшим в Європі. Парламентарі, священники, капелани, голови міських та обласних рад молились разом за майбутнє держави. Нещодавно молитовний сніданок відбувся і у Хмельницькому – такі заходи в регіоні  стають традиційними, каже голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Це вже 9-ий національний молитовний сніданок , присвятили його 30-тиріччю незалежності України. А віра допомагає – це один із фундаментів державності.

На захід прибули понад 1000 учасників з 15 країн світу.  Це провідні політики Європейського Союзу, США, Бразилії. Кожен із них у виступі наголошував на християнських цінностях під час пошуку політичних рішень.

Боротьба за незалежність у країн різна, але об’єднує всіх одне – цінність свободи. А найголовніше – Україна має міжнародну  підтримку, запевняють американські конгресмени.

Не лише про сьогодення, а й про виклики говорили під час молитовного сніданку. Як каже голова Верховної Ради, пандемія та війна завдають збитків економіці. Проте вони і гуртують націю. Тож шукати порозуміння – це одне із завдань для політиків.

На молитовному сніданку прозвучала спільна молитва за захисників та економічне зростання нашої країни та кожного її регіону.

Духовенство, політики та гості кажуть – саме у пошуку  порозуміння серед посадовців криється секрет успіху впровадження багатьох реформ.

Національні молитовні сніданки проходять майже 70 років у США, Великобританії та інших країнах ЄС. Зібрати за одним столом впливових політиків та громадських діячів – досить якісний формат, каже парламентар Сергій Лабазюк. Та додає, водночас – це і відповідальність за майбутнє.

Завершився захід загальною молитвою. Адже зараз наша держава переживає важкі часи. А військові щодня ризикують життям задля збереження цілісності країни.

Духовний гімн України «Боже великий, єдиний» по закінченні сніданку разом із співаком Михайлом Хомою виконали усі присутні.

 

" " " "