Моторошна знахідка на будівництві у Хмельницькому: 170 протитанкових мін були готові вибухнути

Страшне відлуння Другої світової могло прокотитися містом

888

У Хмельницькому виявлено нечувану кількість боєприпасів, які приховувала земля ще з часів Другої Світової війни. На будівельному майданчику по вулиці Майборського було виявлено 170 (!) протитанкових мін. Кожен із цих боєприпасів зберігся в боєздатному стані і міг будь-якої миті вибухнути, повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС.

У повідомленні йдеться, що будівельники виявили два підозрілі предмети під час риття канави. На місце знахідки відразу викликали саперів із ДСНС, і ті розпізнали у знахідках дві протитанкові міни. Але цим не обійшлося.

При обстеженні місця роботи сапери виявили в землі ще 168 таких мін! Тобто земля  стільки років приховувала велетенський смертоносний “скарб”. Причому, як визначили спеціалісти, усі знайдені боєприпаси були в бойовому стані і могли здетонувати.

Усе знайдене акуратно завантажили в автомобіль та вивезли на спеціальний полігон, розташований неподалік від Старокостянтинова. Там їх і підірвали – подалі від людського житла.

У зв’язку з тим, що такі знахідки трапляються нерідко (щоправда, не в таких масштабах), служба ДСНС радить краянам  не легковажити у таких випадках, а відразу викликати спеціалістів.

" " " "