Мотиваційна конференція «Eco-Talks»: про що говорили?

768

Сортування сміття, друге життя старим речам та відновлювана енергетика. У Хмельницькому пройшла мотиваційна конференція «Eco-Talks». Такий захід не перший на теренах міста, втім перший на екологічну тематику.

Розповіді від тих, хто не просто прагне, а й діє. У Хмельницькому пройшла мотиваційна конференція «Eco-Talks». Такий захід не перший на теренах міста, втім перший на екологічну тематику.

Маргарита Мостова – полтавчанка. В екоактивізмі – вже понад п’ять років. Дівчина займається питаннями зміни клімату. Це, каже вона, стосується не однієї сфери чи галузі. Людина у цілому потерпає від своєї ж діяльності.

Про останнє ніхто краще не розповість як Діана Попфалуші – львів’янка. Вже понад п’ять років еко-активістка живе без зайвого та обтяжливого. Так, каже дівчина, проявляє свою громадянську позицію та захищає довкілля.

За сортування сміття взялися і хмельницькі фестивальники. Вже кілька років поспіль один з найгучніших фестивалів України «Республіка» вчить своїх відвідувачів не смітити. Також тут дають друге життя вже використаним речам.

Екотематика не чужа Сергію Толстіхіну та Юлії Мазур. Пара хмельничан об’їхала Європу на велосипедах. Вони досліджували зелені маршрути, щоб у перспективі розробити їх в Україні. Свої гаджети веломандрівники заряджали тільки енергією сонця. Тай у цілому, кажуть Сергій та Юля, Європа живе у тренді екології. Для європейців роздільний збір сміття чи сонячні панелі це – не цікавинка, це – нормальне сьогодення. Через кілька років, сподіваються, так житиме й Україна.

" " " "