Мовний скандал на черговій сесії обласної ради

1516

Мовне питання, яке переросло в скандал, блокування трибуни та кадрові зміни. В Хмельницькому відбулося засідання п’ятнадцятої сесії обласної ради. Загалом на розгляд депутатам було винесено близько сотні питань, половина з них – запити обранців. Але перший виступ переріс у справжнє  протистояння.

Спочатку все за звичкою: реєстрація, визначення сесії повноважною та виконання гімну. А далі – розпочалося. Аби проінформувати обранців про енергетичний стан Хмельницької АЕС до трибуни запросили Генерального директора підприємства Миколу Панащенка. Але промова енергетика була не довгою.

Виступ головного атомника російською мовою не сподобався депутатам від «Свободи».

Аби доповідь можна було продовжувати далі, депутати навіть проголосували за дозвіл розмовляти російською.

Але ані більшість голосів за, ані виступи  на підтримку цього  окремих депутатів принципів «Свободи» не похитнули.  Дійшло навіть до штовханини.

Після чого генеральний директор АЕС покинув сесійну залу. А депутати почали працювати більш спокійно.  Іншим питанням, яке також палко обговорювали, стало визнання добровольців учасниками бойових дій. Зі слів самих добровольців, їх області небагато.

Зрештою обласна рада  проголосувала та спрямувала звернення до Президента, КабМіну та Верховної Ради в якому просить внести зміни до Закону України «Про  статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Без цих змін якихось пільг надати буде неможливо.

Про уточнення бюджету і кадрові зміни, які приймалися на сесії облради, дивіться у підсумковому випуску новин.

 

" " " "