«Мово українська, гордосте моя». Подільські школярі змагались у знанні рідної мови.

1304

Обласний конкурс знавців рідної мови завершився у Хмельницькому. Школярі з усієї області змагались у знанні рідної мови. Конкурс проходив у два етапи. Учні проходили різноманітні квести та виконували завданні на мовну тематику.

Школярі зі всієї області зібрались нині в обласній бібліотеці для дітей ім. Т. Шевченка аби позмагатись у знанні української мови. Тут проходив завершальний етап конкурсу «Мово українська, гордосте моя». Перший етап відбувався у селах, містечках та районних центрах.

У конкурсі взяли участь п’ять сотень дітей. А саме учні 7- 9 класів з різних шкіл області та міста. Софія Лемішевська представляла на конкурсі Хмельницький. Дівчина активна читачка у дитячій бібліотеці, каже за тиждень може прочитати 2-3 книги.

На завершальному етапі конкурсу для учасників приготували кілька завдань. Діти повинні були відповідати на запитання вікторини, проявити свої знання мови, граматики та лексики. Журі спостерігало за активністю школярів та підраховувало правильні відповіді кожного, оцінювали дітлахів за кількома критеріями.

І заслужив найбільше та став переможцем обласного конкурсу школяр із села село Закупне Олег Лаврентій. Хлопець каже, не очікував що посяде перше місце.

Переможця нагородили грамотою та подарунками. Та головне, хлопчик отримав гарну мотивацію для подальшого вдосконалення своєї мови та її популяризації.

" " " "