#MuseumSelfieDay у Хмельницькому

1228

Прийди в музей і зроби фото…. Хмельницькі музеї нині долучилися до міжнародного флеш-мобу – дня музейного селфі.  В Україні такий масовий захід проводять вже вчетверте, та наші заклади культури «селфляться» всього другий рік поспіль. Нагадаю, згідно із правилами потрібно завітати до улюбленого чи ненависного  музею, заселфитися й викласти фото у соцмережі із хеш-тегами дня музейного селфі і місця, де фото зроблене.

Музей-студія фотомистецтва у Хмельницькому мабуть найкраще місце для флешмобу селфі у музеї в нашому місті. Тут зібрано понад дві з половиною тисячі  експонатів, пов’язаних з минулим та сучасністю фотомистецтва. Тому це місце – унікальне, щонайменше для України. Тут добре знають, що таке селфі, і як давно воно з’явилося.

Селфі ж набрало популярності, коли кожен смартфон отримав в додаток до основної камери ще й фронтальну. В Україні ж флешмоб із музейним селфі стартував лише чотири роки тому.

А це, ще зовсім новий музей – цікавої науки «евріка». Йому лише рік, тож до дня музейного селфі долучається вперше. А сфотографуватися тут є з чим: майже сотня експонатів, що показують як працюють природничі закони.

Та найголовніше, тут можна не тільки побачити й сфотографуватися із експонатами, а й помацати їх руками. А вже у цьому музеї – обласному художньому, звісно торкатися картин не можна, а от фотографуватися у день музейного селфі – будь-ласка. Тут він, до речі, посунувся на одну добу. Тож тим, хто щойно дізнався про такий цікавий флеш-моб пощастило – ще можуть встигнути заселфитися у музеї, скориставшись безкоштовним входом.

А своє селфі на фоні музейного експонату ми вже зробили…

 

" " " "