Музей історії АТБ

432

Компанія АТБ – ровесник незалежної України, флагман торгової галузі. Росла, розвивалась та вдосконалювалась разом із країною. До дня торгівлі та 30-тиріччя незалежності компанія відкрила музей історії АТБ – величечного підприємства, заснованого з нуля, яке стало торговою мережею № 1 в Україні.

«Калина», «Тополя» та «Клен». Саме такі назви мали перші в Україні АТБ. Відкривати їх почали у 93 році. Тоді починалось все з невеликого магазину площею 80 квадратних метрів, а зараз це тисячна корпорація, яку знають чи не в кожному містечку країни. Та навіть за її межами.

До дня працівників торгівлі мережа АТБ зібрала всі свої спогади в одному приміщенні та створила музей. Тут історія від заснування першого магазину до ребрендингу сучасних супермаркетів.

Експозиція музею поділена на чотири блоки, вони символізують періоди розвитку компанії “АТБ”. Найскладніші часи кажуть у керівництві, як і для держави припали на 2014-й. Тоді через воєнні дії на Сході було втрачено півтори сотні магазинів. 10 співробітників загинули у зоні бойових дій, ще шестеро повернулися пораненими.

Потім стали на ноги та вирішили бути ще кращими, кажуть у керівництві. З 2018 АТБ у кожному місті починають “чорніти”. Магазини не лише виглядають по-іншому, з’являються нові послуги.

Та й на цьому, кажуть, не зупинятимуться. Вже у кількох магазинах Запоріжжя з’явилась послуга “скануй-купуй”. Тепер покупці можуть навіть не користуватися касами. Відсканувати товар та розплатитися можна самостійно. На виході достатньо лише показати чек.

" " " "