Ми продовжуємо цикл сюжетів про жінок, які мають надзвичайно хоробре серце

1699

Вони сильні, енергійні та можуть все задля дітей. Ми продовжуємо розповідати про жінок, які стали учасницями щорічного конкурсу «Мама року». Він був започаткований громадською організацією «Бути жінкою». Наша друга історія у номінації «Жінка – хоробре серце» про надзвичайно мужню героїню Аліну Лоєвську.

Аліна Лоєвська – матір чудового синочка Ореста. Незабаром йому виповниться три роки. Та історія його народження починалася із довгих спроб завагітніти.  Тому в 36 років пані Аліна вирішила спробувати ЕКО. І мрія стати мамою таки здійснилася.

За словами жінки пологи докорінно змінили її життя. Вона впевнена, якби лікарі тоді прийняли рішення провести кесарів розтин – її дитина залишилася б здоровою.

Із самого народження родину покинув батько. Його сім’я також відмовилася від нащадка. Лікарі не давали жодних шансів не тільки на одужання, але й на життя. Та Аліна не здалася. Нині навіть важко уявити – скільки недоспаних ночей та випробувань довелося пройти. Але Орест продовжує радувати матір кожним днем свого життя. Вони разом відвідують іпотерапію, їздять на реабілітації, навчаються самостійно їсти та розвивають моторику. А тим часом матір продовжує боротьбу не лише за життя сина, а й з системою. Жінка розповідає, дуже часто лікарі просто відмовляються від надання допомоги дитині.

Тому вдома просто в кімнаті знаходиться медичне обладнання для надання першої допомоги. Та байдужість людей матір незламала. Навпаки, кожне нове випробування дає ще більше сили, можливостей і, головне результатів, у які ніхто не вірив. Нині Орест має чимало досягнень. А матір, яка давно втратила можливість працювати, знайшла у собі талант – вони спільно із бабусею виготовляють м’які іграшки. Частенько їх продають в Інтернеті, а виручені кошти перераховують іншим дітям. Натхнення працювати і розвиватися дає любов до Орестика.

Зараз вона щаслива, попри все. І радить батькам завжди любити своїх дітей.

Свою історію Аліна Лоєвська розповіла в рамках премії «Мама року Хмельниччини-2020». Вони потрапила у номінацію «Жінка – хоробре серце». До 30 червня триватиме голосування за претенденток. Їхні історії можна знайти на сторінках організаторів – громадської організації «Бути жінкою» у фейсбуці та інстаграмі та залишити свої відгуки за найбільш вражаючі зізнання.

" " " "