Мирний страйк від аграріїв.

1082

Мирний страйк від аграріїв. У п’ятницю по всій країні прокотилися мітинги. Вимога від хліборобів одна – не допустити продажу землі іноземців. Механізм до кінця не врегульований, а всенародного обговорення  такого корку не було. Тож ті, хто обробляє землю побоюються, що втратять справу всього життя.

Тисячі аграріїв по всій країні вийшли на мітинги. Хочуть єдиного  – аби рідна земля не опинилась у руках чужинців. Адже, як анонсував прем’єр, ринок уже запрацює  у 2020 році. Уздовж стратегічних трас  зібралися селяни із плакатами. Таким чином звертаються до президента , аби той вплинув на ситуацію.

Аби бути у рівних умовах із закордонними покупцями, варто навести лад у законодавстві, кажуть фермери. Адже вітчизняне зерно та м’ясо , вирощене за сучасними технологіями , не може конкурувати із закордонним товаром. Відтак, на полицям імпортні продукти, а аграрії працюють у збиток.

Власники  паїв кажуть, земля не товар. Тож побоюються, що їхні наділи скуплять за безцінь.

Під час війни – не час торгувати землею, кажуть захисники. Вони підтримали фермерів на мітингу.

Для громад  ринок землі може стати початком занепаду. Адже лише нещодавно їм почали передавати землі, якими вони можуть розпоряджатися на свій розсуд. Та все може змінитися.

До обговорення земельного питання учасники мітингу пропонують залучити фермерів, селян та фахівців. Аби підняти українську економіку, кожен із хліборобів готовий трудитися. Але держава має захистити селянина.

Аграрії бачать , що ринок землі неминучий. Проте готуватись до цього треба поступово та у декілька етапів.

Аграрії свою мирну акцію пообіцяли повторити в разі, якщо ніяких конструктивних дій з боку влади не побачать.

 

 

 

" " " "