Мистецтво бути перукарем. У Хмельницькому обирали кращого перукаря серед унів профтехосвітніх закладів

1377

 У Хмельницькому обирали кращого перукаря серед учнів та випускників профтехосвітніх закладів області. Це одна із 9 номінацій у рамках Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine». Учасники мали виконати сучасну чоловічу стрижку з вкладанням за обмежений час. Зробити це потрібно було професійно і щоб результат сподобався клієнту.

 Яна Мостинець з дитинства мріяла стати співачкою чи перукарем. Одна із мрій стала реальністю. Після школи навчалася у Хмельницькому центрі професійно-технічної освіти сфери послуг. У цьому закладі й відбувся конкурс. Тепер працює за спеціальністю в одному із салонів краси. Участь у кокурсі вирішила взяти, щоб перевірити свої вміння.

 На все про все 50 хвилин. За цей час потрібно знайти спільну мову з клієнтом і визначити, яка зачіска пасуватиме йому найбільше. Потім – постригти і зробити вкладання. Час збігає непомітно. Декілька останніх штрихів і клієнт приймає роботу.

 Журі оцінює роботу за чистотою виконання, відповідності форми зачіски, техніку стрижки та вкладання.

 Досягти цього не просто, – вважає майстер виробничого навчання Лариса Петречук. Каже, – перукарській справі, за бажанням, можна навчити багатьох. А от майстрами стають одиниці.

 Хто краще впорався із завданням оголосять у п’ятницю. Переможець представлятиме Хмельниччину на другому етапі конкурсу навесні у Києві.

" " " "