Мистецтво не я, мистецтво в мені

418

У Хмельницькому обласному художньому музеї відкрилась виставка Олександра Дубовика. Вона приурочена одночасно  до дев’яностоліття  художника та тридцятиріччя Незалежності України. На виставці був і сам митець.

Олександру Дубовику цьогоріч виповнилось дев’яносто років. Більше ніж половину свого життя митець присвятив улюбленій справі – картинам. На стінах роботи, які створювались у другій половині двадцятого століття.  Ними можна насолодитись у Хмельницькому обласному художньому музеї. На виставці представлено шістдесят картин в хронологічному порядку. Живописець каже, в кожній роботі є відображення чогось особливого і свого.

Улюбленої картини Олександр Дубовик не має. Аргументує тим, що кожна з них – дитина, яку більше чи менше любити неможливо. У Хмельницькому виставка проходить вдруге. Тут можна споглядати автопортрети, реалістичний живопис, суворий стиль. Впродовж років, Олександр Дубовик шукав нові мистецькі шляхи щоб показати тільки свою мову і свій власний стиль.

Відкриття виставки ювіляра супроводжувались вітальними словами, святковими виступами і подарунками. Приїхала з митцем і його муза – дружина. На відкриття прийшла чимала кількість людей.

Окрім дев’яностоліття художника, виставка також приурочена до тридцятиріччя  Незалежності України. Хмельничани мають змогу впродовж трьох місяців прийти і насолодитись мистецтвом.

" " " "