На боротьбу із сніговою стихією. Спецтранспорт ШБУ №56 слідкуватиме за чистотою на дорогах.

1217

 Вже через кілька днів аномальна тепла температура в Україні зміниться на морозну та снігову. Це, традиційно, призведе до складності у керуванні транспортними засобами та збільшення аварійності. На боротьбу із льодом та снігом виїдуть спецмашини. Цьогоріч частиною траси міжнародного значення опікуватиметься транспорт Хмельницького ШБУ №56. 

 Яків Володимирович водієм на підприємстві ШБУ №56 працює півтора роки. Чоловік возить асфальт для ремонту та будівництва автошляхів. А в зимовий період буде розчищати та посипати автошляхи, аби автомобілістам було і комфортно і безпечно.

 Попереду вантажівки встановлений відвал, у кузові машини – спеціальний розкидач сипучих речовин та реагентів, які розчіпляють і лід, і сніг.

 Нове обладнання – це 12-ть снігоприбиральних комплексів турецького виробництва. Вартість одного – близько півтора мільйони гривень. На підприємстві із цим закордонним виробником працюють не вперше, тому впевнені – техніка впорається із поставленим завданням.

 На машинах встановленні лед-екрани де буде вказана інформація про роботу авто.

 Цього року роботи у підприємства додалося. Окрім місцевої ділянки дороги М12 – від Хмельницького до кордону із Тернопільською областю – техніка ШБУ №56 працюватиме на найвідомішій українській трасі.

 Перед непростою роботою техніку і водіїв освятив священник.

 Вже за два дні частина транспорту відправиться на чергування аби забезпечувати якість зимового утримання доріг на рівні європейських країн.

 

" " " "