На Дністрі ледь не потонуло декілька людей на плавзасобах

Рятувальники розшукали потерпілих та надали їм допомогу

1097

Напередодні у Кам’янець-Подільському районі в акваторії Дністра трапилися два інциденти з людьми, які відпочивали на воді, користуючись власними плавзасобами. Обидві події відбулись неподалік від села Устя, – розповідає прес-служба ДСНС Хмельницької області.

Так один з інцидентів трапився з жителем Кам’янець-Подільського району 1994 року народження, який прогулювався водами Дністра на байдарці. Потерпілого помітили рятувальники. Вони побачили, що течія несе перевернутий плавзасіб, біля якого видно людину, що розмахує руками. Чоловіка оперативно доставили на берег разом із його перевернутою байдаркою та надали йому допомогу.

Виявилося, що в ході своєї прогулянки молодик ненароком перекинувся через велику хвилю. Це призвело до того, що байдарка почала набирати воду і потерпілий вже не зміг самотужки взяти ситуацію під контроль.

Інший випадок трапився у тому ж самому районі біля того ж села через декілька годин. Тоді до рятувальників звернулася занепокоєна жінка.  Вона попросила розшукати  її 30-річного чоловіка  із восьмилітнім сином, оскільки вони потребують допомоги. Жителі села Лісогірка вирішили порибалити на річці Дністер з власного надувного човна. В якийсь момент човен об щось пробився та почав стравлювати повітря.

Читайте також: Драма на воді: на Хмельниччині Дністер ледь не забрав життя двох людей

Надзвичайники водолазно-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спецпризначення на моторному човні оперативно надали допомогу, доправивши постраждалих разом із плавзасобом на берег.

“ДСНС вкотре наголошує: шановні громадяни не порушуйте правил поведінки на воді. Це може завершитись трагічно”.

" " " "