І на фронті, і в тилу : бійці легендарної “вісімки” на захисті України . Підсумки тижня .

1680

Від козаків до новітніх захисників. В усі часи українці найбільш цінували свободу. За це вони часто мусили  відбиватися від ворогів, що жадали захопити їхні землі.  Минуло кілька століть, а нашим воїнам, як і колись, довелося узяти до рук зброю й стати  на захист державних кордонів. Тисячі  патріотів нині боронять нашу землю від російсько-тетористичних військ на Сході  країни. Серед них – бійці 8-го окремого полку спецпризначення, що у Хмельницькому. За роки війни вони відзначились особливим героїзмом.

Вони готові діяти з суші, моря і повітря. Один із підрозділів універсальних солдатів – бійців Сил Спецоперацій базується у Хмельницькому. Вояки легендарної «вісімки» вже четвертий рік дають відсіч агресору на Східному фронті. Впродовж  цього часу – проявили неабиякий героїзм і силу духу.  Адже захищають армійці рідну землю та майбутнє усіх  українців.

За плечима військових – чимало успішних спецоперацій. Про них не розповідають, це  теми радше для внутрішнього обговорення. Бійці кажуть, – війна кардинально змінила українську армію. Із кволої та розграбованої трансформувалась у сильну й боєздатну. Пригадують,-  коли ворог сунувся на їх Батьківщину – довелося відбивати атаки зі скупим рівнем забезпечення. Бракувало хлопцям і досвіду ведення бойових дій.

Нині військо міцне й незламне. Із забезпеченням, кажуть бійці, усе гаразд. Змінилися й методи підготовки військових.  Вони працюють як злагоджений механізм – і на фронті, і в тилу. Посилені тренування відбуваються щодня. Переймають досвід наші вояки й в іноземних колег, що допомагають у розбудові Збройних Сил.  Легіонери, своєю чергою, вчаться воювати і в українських захисників.

Позаяк війна точиться на Батьківщині бійців. Вони готові до останнього подиху боронити від окупантів рідну землю.  Адже вони – наслідники славетних козаків, які свого часу так само захищали кордони української держави.

Боротьба триває, – кажуть спецпризначенці. Вони продовжують виконувати бойові завдання на Східному фронті.  Відступати оборонці не збираються – попереду тільки перемога.

 

" " " "