На Хмельниччині побільшало онкохворих

1203

На Хмельниччині збільшилась кількість хворих на рак. Протягом 2017-го приріст онкологічної захворюваності в краї склав 9 %. Лікарі констатують, на жаль, це – щорічний показник. Не приховують, рак молодшає, тому закликають подолян у разі виникнення будь-яких сумнівів, одразу звертатись до фахівців. Адже на ранніх стадіях даний недуг можливо побороти.

Протягом 2017-го кількість хворих на рак у краї не критично, але зросла. Лікарі переконують, цьогорічний показник у жодному разі не перевищив норми приросту онкологічної захворюваності попередніх років.

Найбільше на онко хворіють у Віньковецькому районі, найменше – в Славутському. Серед патологій традиційно лідирує рак легенів.

Лікарі  додають, не щастя, із ростом захворюваності на рак, в краї суттєво покращилось і забезпечення хіміотерапевтичними препаратами. Вони далеко не 100-відсотково, але є. Усе залежить від діагностованої патології.

Якщо обласна рада коштами допомагає вчасно, то і з державним бюджетом частенько бувають проблеми. Препарати на 2017-ий, до прикладу, лише мають виділити.

Незважаючи на затримки із наданням безкоштовних хіміопрепаратів, лікарі, кажуть, можливості надання належної допомоги тим, хто її потребують мають. Власне, і зріст захворюваності на рак пов’язують із ростом можливостей діагностування.

 

" " " "