На Хмельниччині стартував новий навчальний рік. Підсумки тижня .

1155

На Хмельниччині стартував новий навчальний рік. У день знань звучить перший дзвоник для всіх тих, хто вперше в житті переступає поріг школи. Не менш хвилюючим цей день є і для першокурсників. Адже на урочистій лінійці, стоячи обличчям до університету, вони розуміють: сьогодні збулася чи не найперша доросла мрія у житті. Цьогоріч збільшилась кількість студентів у хмельницькій прикордонній академії. 350 першокурсників поповнили ряди майбутніх прикордонників, це на 6 десятків більше ніж минулого року. Тож тим, хто виявив бажання здобути фах прикордонника , в урочистій обстановці вручили погони , символічний студентський квиток та ключ до знань. Відтепер академія стає для вчорашніх абітурієнтів  другим рідним домом , де навчатимуть майбутніх спеціалістів.

Двері омріяного вузу відкрилися і для першокурсників Хмельницького університету управління та права. Четвертокурсники урочисто посвятили у студенти новоприбулу молодь, передали їм книгу знань та наділи студентську мантію.

Молоде поповнення великого студентського співтовариства, а також колег-викладачів, привітав ректор університету Олег Омельчук. Звертаючись до новоспечених студентів, він зазначив, що День першокурсника є абсолютно новим етапом у житті кожного з них, початком іншого життя.

Самі ж першокурсники кажуть – дуже чекали цього дня, і вже готові до нового, насиченого та незвіданого студентського життя.

Досвідчені старшокурсники не без сентиментів дивились на новачків та згадували себе на їхньому місці кілька років тому. Сьогодні ж вони раді поділитись секретами успішного навчання та дати поради новоприбулим студентам.

До слова, 21 вересня Хмельницький університет управління та права святкуватиме своє 25-річчя. Це ще досить молодий вік, та за цей час колектив університету встиг зробити багато вагомих кроків до створення класичного сучасного навчального закладу. За словами ректора мають і амбітні плани на майбутнє.

А от у першокурсників музичного улилища імені Владислава Заремби 1 вересня стало подвійним святом. Нарешті відкрили довгоочікуваний новий корпус для навчання молодих музикантів.

Нові умови для навчання та оновлена матеріальна база училища. Та найголовніше – з’явився гуртожиток. Він дозволяє вмістити 120 дітей. В планах також оформити кімнату для самопідготовки з потрібними музикальними інструментами. Цьогорічні першокурсники будуть першими, хто заселиться до нових помешкань. За два роки керівництво планує перекваліфікувати училище в коледж.

Пролунали перші дзвоники і в кожній  школі чи то села чи то міста. В селі Малиничі урочиста лінійка розпочалася рівно в десятій годині. Цього року до дружньої шкільної родини тут приєдналося 12-ть  першокласників. Директор навчального закладу каже, приємно, що з року в рік число дітей які приходять у заклад невпинно росте.

Хоча малеча тільки сьогодні сіла за свої перші парти але, вже вивчили кілька рядочків віршів.

Коли першокласники тільки почали осмислювати, що таке школа. Десятикласниця Настя вже знає куди піде вчитися після школи та на що потрібно робити нахил.

А, це вже урочиста лінійка в селі Завалійки Волочиського району. Тут розпочали із першого дзвоника та запальної пісні.

Цього року заклад святкує п’ятдесятирічний ювілей. В перший клас сьогодні тут зайшло п’ять дітей. Директор каже, за реорганізацію не хвилюється все через достатнє число учнів. Що зараз є рідкістю у сільських школах.

Окрім педагогів та школярів на свято приїхали випускники минулих років. Пані Алла зараз живе та працює в столиці, але, зізнається, попри далекі роки, які минули після випускного, і зараз пам’ятає все, що було на шкільному подвір’ї.

На свято знань прийшла і перший директор школи. За її головуванням і будувався навчальний заклад.

Привітали із 1 вересня подільських школярів і рятувальники. Вогнеборці із подарунками завітали до Хмельницького Навчально-виховного комплексу №6.

Не оминули вогнеборці увагою і Хмельницьку загальноосвітню школу-інтернат санаторного типу. Заклад — спеціалізований, розрахований для дітей із вадами здоров’я. Цьогоріч тут за парти сядуть близько двохсот учнів. 17 з них — першачки.

Служба порятунку Хмельниччини постійно бере активну участь у подібних акціях. Особливо під пильним контролем і опікою відомства дитячі освітні заклади із особливими статусами. Вогнеборці впевнені, що наставницька робота сприяє вихованню у громадян навичок до безпечної поведінки, а ще – популяризує професію рятівника.

 

 

" " " "