На Хмельниччині з’явилася перша в Україні Служба місцевих доріг

912

Дійшли руки до шляхів. На Хмельниччині з’явилася перша в Україні Служба місцевих доріг. Структура працюватиме при облдержадміністрації й підпорядковуватиметься управлінню регіонального розвитку та будівництва. А їй, у свою чергу, належатиме догляд за більшістю автошляхів Хмельниччини – понад п’ятьма тисячами кілометрів.

Замість Укравтодору – облдержадміністрації. Більш як сімдесят відсотків доріг, що були у підпорядкуванні Служби автодоріг Хмельницької області, від початку року перейшли на баланс створеного в грудні Держпідприємства Служби місцевих доріг.

Цих грошей, аби довести до ладу не ремонтовані десятиліттями дороги, зрозуміло забракне, адже в більшості випадків їхня зношеність становить понад 90%. Втім, до цього року вони, крім ямкового, по суті іншого ремонту й не бачили.

Наша Служба місцевих доріг фактично стала першою в країні, котру створили згідно з Кабмінівською постановою, що передала дороги місцевого значення у розпорядження облдержадміністрацій. Працюватиме у ній майже п’ять десятків дорожників – нині якраз триває і набір персоналу, і розробка планів роботи на рік.

 

" " " "