На Хмельниччині викрили посібника терористів

1225

Від п’яти до десяти років ув’язення загрожує чоловікові котрий просував ідеї «російського миру». Мешканець Хмельницької області отримував відповідні вказівки від кураторів, виправдовував російську агресію, підтримував бойовиків фейкових Донбаських республік.

Співробітники Служби безпеки знову затримали на Хмельниччині посібника терористів. Чолов’яга займався адмініструванням груп із сепаратистським змістом у соціальних мережах.

Публікуючи інформаційні матеріали чоловік закликав до зміни територіальної цілісності держави, виправдовував російську агресію та пропагував ідеї бойовиків так званих Луганської та Донецької народних республік. Крім того розміщував фото загиблих українських військових із цинічними коментарями. Координація дій поплічника терористів відбувалася з території, котра непідконтрольна українській владі та щедро оплачувалася з Росії.

Від представників спецслужб Росії отримав завдання відновити діяльність групи, члени якої мали б збирати інформацію про підприємства на території Хмельниччини, що задіяні у проведенні АТО.  Нині відкрито провадження за статтею 110-ю частиною 2-ю Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує від п’яти до десяти років ув’язення.

" " " "