На Хмельниччину завітав Сергій Кравченко

1155

Співпраця з роботодавцями як пріоритет діяльності. З робочим візитом до Хмельницького завітав заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко. Спочатку посадовець відвідав найбільші підприємства міста. Потім за круглим столом зустрівся з працедавцями краю.

Співпраця з роботодавцями – у пріоритеті діяльності. Принаймні так зазначає Сергій Кравченко. Днями заступник голови Державної служби зайнятості з робочим візитом завітав до Хмельницького.

Спочатку Сергій Кравченко відвідав найбільші підприємства міста, як ось килимовий «Карат». Потім, аби обговорити проблеми ринку праці Хмельниччини, за круглим столом зустрівся з працедавцями краю.

Пані Людмила – представник державного підприємства «Новатор». Каже, хоч і багато людей воліють працювати, та біда у тому, що не на робітничих професіях. І це при тому, що такі підприємства як «Новатор» кадровий голод у таких фахівцях відчувають давно, а зараз – особливо гостро.

Звісно, каже кадровик, на підприємстві діє система перенавчання, втім подекуди і того недостатньо. А ось пані Наталія проблему бачить значно раніше – починаючи зі студентської парти.

А далі законодавство – безсиле. Тому, вважає пані Наталія, цю проблему потрібно вирішувати комплексно. А саме – від таких робочих зустрічей до конкретних дій. Щоправда, співпрацювати повинні усі компоненти – державна служба зайнятості, працедавці, освітянська нива та, власне, самі робітники. І тільки так, спільними зусиллями, можна навести лад на ринку праці не лише Хмельницького та області, а й всієї країни.

 

" " " "