На Хмельниччині 14 тисяч споживачів можуть зостатися без газу

Компанія "Хмельницькгаз Збут"розіслала боржникам попередження щодо припипення газопостачання

3036

14 тисяч споживачів нашої області можуть уже найближчим часом залишитися без газопостачання. Це пов’язано з колосальним боргом за спожите блакитне паливо, який перевищує пів мільярда гривень.

Якщо порівнювати зі статистикю попереднього року, то цьогоріч сумарний борг споживачів Хмельниччини перед компанією на 14% менше, ніж борг попереднього року. Однак і він чималий. Станом на 1 лютого 2020 року жителі області заборгували за спожитий газ  понад 573 мільйони гривень.

Скорочення заборгованості газовики пов’язують із двома чинниками: зменшенням обсягу газу, який споживають краяни,  та ефективною роботою компанії з боржниками.

Читайте також: Катастрофа: комунальний борг населення Хмельниччини перевищив мільярд гривень

Під ефективною роботою, насамперед, мають на увазі попередження щодо припинення газопостачання, які розсилає компанія. У багатьох випадках, кажуть постачальники, такі погрози діють, і люди воліють якнайшвидше сплатити за спожиті послуги, аби не залишитися взагалі без газопостачання. Однак і в цьому випадку сплачують не всі. Дехто не має чим, дехто просто сподівається, що газовики не здійснять свою погрозу.

Однак факти свідчать про інше. За 2019 рік компанії довелося припинити газопостачання 2326 абонентам, чий борг становив понад 2,4 млн гривень. А за січень поточного року компанією дано доручення щодо припинення газопостачання понад 2 тисячам клієнтів, чий сумарний борг становить 9,8 мільйона гривень.

Причому  компанія звертає увагу, що вимкнення газопостачання не звільняє боржників від сплати боргу. Все одно його буде стягнуто в судовому порядку.

Крім того, боржники втрачають право на отримання державної субсидії, що також може відчутно вдарити по сімейному бюджету. Тому газовики радять краянам не накопичувати боргів, а вчасно, щомісяця, розраховуватись за спожитий енергресурс.

" " " "