На Хмельниччині через батька-свавільника син міг позбутися навчання за кордоном

Чоловік не давав згоди на виїзд неповнолітнього сина на навчання до Польщі

752

Волочиському районному суду довелося розглядати справу щодо навчання неповнолітнього хлопця за кордоном, йдеться у повідомленні прес-служби суду.

Справа в тому, що 15-річний хлопець, який ще не може виїжджати за кордон без згоди обох батьків,  поступив на навчання в загальноосвітній ліцей у Варшаві. Хлопець, який проживає з матір’ю,  мав виїхати до місця навчання, однак батько висловив незгоду з цим. А відповідно до закону, якщо один із батьків не дав нотаріально завіреної згоди на виїзд дитини за кордон, то й дитина не має права їхати.

Читайте також: На Хмельниччині немає робочих місць для людей з вищою освітою: топ-10 актуальних вакансій

Тоді матір хлопчика звернулась із позовом до суду, аби той вплинув на батька хлопчика і змусив його  дати свій дозвіл на виїзд сина. Аргументи жінки зрозумілі. Батько ще з першого року життя сина з ними не проживає та участі в його вихованні не бере. Мати  ж, у свою чергу, сама несе весь тягар відповідальності за виховання та майбутнє дитини.

Розглянувши цей позов, суд ухвалив рішення в інтересах дитини. А тому жінці дозволити вивезти сина на навчання без нотаріально посвідченого дозволу батька.

" " " "