На Хмельниччині чоловік мало не помер від ботулізму

Джерелом небезпечної бактеріальної інфекції стала зіпсована грибна консерва власного виробництва

1359

У Хмельницькій області один з місцевих жителів поласував грибною консервою власного виготовлення та мало не помер від ботулізму. Про це розповіли в матеріалі видання газети “Є”, з посиланням на ДУ “Хмельницький ОЛЦ МОЗ”.

Інцидент трапився у Кам’янецькому районі. Місцевий житель серйозно захворів після  того, як скуштував власну грибну консерву. В ході обстеження медики визначили, що організм потерпілого уражений небезпечною бактеріальною інфекцією – ботулізмом.

Завдяки тому, що чоловік вчасно звернувся до лікарів про допомогу, медики швидко поставили правильний діагноз. Потерпілому терміново ввели протиботулінічну сировотку, за рахунок чого врятували йому життя.

Читайте також: Коронавірус на Хмельниччині: 63 нових випадків інфікування за останню добу

Саме зіпсовані домашні консерви часто слугують джерелом ботулінічної палички. Ця бактеріальна інфекція дуже небезпечга і часто призводит до летальних наслідків. Тому, якщо у вас є підозра, що ваша консерва зіпсувалася – краще не ризикуйте і поласуйте тою, в якій впевнені на всі 100 %. А ще краще – не пожалкуйте грошей та купіть ту чи іншу якісну консерву в магазині.

 

" " " "