На Хмельниччині чоловік одним ударом зробив іншого інвалідом: що вирішив суд

У потерпілого медики виявили важкі травми обох очей

780

У Шепетівці чоловік одним ударом надовго вклав свого знайомого на лікарняне ліжко. Суд визнав його винним у спричиненні тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до стійкої часткової  втрати працездатності потерпілим. Однак після судового вироку винуватець залишився на волі. Чому Феміда не запроторила його за грати, йдеться у повідомленні прес-служби Хмельницького апеляційного суду.

Інцидент між двома чоловіками, що були знайомі один з одним, стався влітку цього року, пізно ввечері 29 червня. Чоловік, якого суд визнав винуватцем, того дня зайшов до одного з магазинів у Шепетівці. Із ним було двоє дітей, та це не завадило йому десь добряче “причаститись”  і поводитись не зовсім адекватно.  Знайомий, який був у магазині, зробив п’яниці зауваження, на що той відреагував агресивно. Він запропонував знайомому “вийти поговорити”. Як п’яні люди “говорять” у таких випадках, усім відомо. Тож і шепетівський добродій повівся хрестоматійно.

На вулиці він з усієї сили ударив  чоловіка, що зробив йому зауваження, в обличчя. Той не встояв на ногах та упав і після цього навіть не робив спроби підвестися. Побачивши, що щось “пішло не так”,  нападник нахилився над ним. Його опонент лежав на асфальті непритомний.

Згодом медики діагностували у потерпілого тяжкі травми обох очей. Чоловік надовго потрапив на лікарняне ліжко і, навіть після лікування,  повністю відновити здоров’я не зміг. За висновками медичної експертизи він на третину втратив свою працездатність. Вину нападника поглиблює ще й те, що на момент скоєння злодіяння він був у стані сп’яніння. Тому суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді п’ятирічного позбавлення волі.

Проте суд врахував також інші факти. Зокрема те, що кривдник не втік із місця події та повністю визнав свою вину. Суд також врахував, що важкі наслідки настали від одного лише удару, нападник не добивав потерпілого після падіння. Він також повністю відшкодував потерпілому його лікування та помирився з ним. Під час лікування регулярно цікавився здоров’ям потерпілого і підтримував контакт із його родиною.  Крім того Феміда не залишила без уваги, що на утриманні у винуватця двоє малих дітей, причому  одна дитина – інвалід. Тай сам потерпілий запевнив, що вони помирились і просив суд не позбавляти  волі чоловіка, що його скривдив.

Врахувавши усе це, суд визнав можливим призначити винуватцеві трирічний іспитовий термін. Отже, якщо обвинувачений за цей час не вчинить якогось іншого криміналу, сидіти йому не доведеться.

" " " "