На Хмельниччині десятки людей можуть бути носіями коронавірусу: наслідки контактів хворої пацієнтки

COVID-19 потрапив у Хмельницький із Європи

39779

Може так виявитися, що на Хмельниччині вже десятки людей інфіковані COVID-19. Усе це – наслідки контактів 29-річної пацієнтки, в якої коронавірусна інфекція вже підтверджена лабораторно. Про це розповіли на спільному брифінгу голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет та головний санітарний лікар області Олег Балашов.

Звісно, на сто відсотків неможливо виявити і дослідити, де саме і в який момент людині передалась ця інфекція, але з великою ймовірністю можна припустити, що вона потрапила в організм молодої жінки під час її подорожі в Європу.

Як стало відомо, 29-річна жителька Хмельницького 15-16 березня перебувала з туристичною поїздкою в Австрії та Угорщині. Звідти прилетіла літаком, не маючи ніяких ознак захворювання. Однак після інкубаційного періоду жінка відчула нездужання. За цей час поки тривав інкубаційний період, і жінка вже була джерелом інфекції, вона контактувала з десятками людей: подорожні, з якими летіла додому, колеги на роботі, рідні, медики.

Зараз медики намагаються охопити її коло спілкування. За ними встановлено двотижневе спостереження. В під’їзді, де мешкає хвора, провели ретельну дезінфекцію.

Читайте також: Коронавірус у Хмельницькому: київська лабораторія підтвердила страшну інфекцію у молодої хмельничанки

Крім того, медики в контакті з поліцією, проводять профілактичні огляди в селі у Волочиському районі, де проживає батько пацієнтки. З ним вона також контактувала.

https://www.facebook.com/admkm.gov.ua/videos/698823720858746/UzpfSTEwMDAwODg4MDg3NTc4MDoyMjg3NDA5ODc0ODk4MzUz/?id=100008880875780

Наагадаємо, лише за останнб добу в Украхїні виявлено 93 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Отже, на сьгоднішній ранок COVID-19 лабортаорно підьверджено вже у 311 пацієнтів. 8 випадків захворюваннчя закінчились летально! П’ятеро пацієнтів вже одужало, серед них одна дитина. На сьогодні лабортаорно підтверджених випалків немає лише в Кіровоградській області.

" " " "