На Хмельниччині дві громадянки постраждали від однієї і тієї ж шахрайської схеми

Жінок запевнили в тому, що у їхніх синів проблеми перед законом

1818

У різних місцях Хмельницької області дві жінки постраждали від однієї і тієї ж шахрайської схеми постраждали дві жінки. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Хмельниччини.

За попередніми даними в обох випадках шахраї запевнили громадянок в тому, що їх сини мають проблеми перед законом та запропонували довірливим матерям “відкупити” їх.

Так один з випадків трапився з 55-річною мешканкою Ізяславського району. До неї зателефонувала невстановлена особа та повідомила їй, що її сина можуть притягнути до Кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків. При цьому їй запропонували заплатити хабар в розмірі 10 тисяч гривень, аби вирішити це питання. Жінка піддалася паніці та виплатила вказані кошти, не перевіривши достовірність цієї інформації.

Приблизно за такою ж схемою днем пізніше ошукали 76-річну жительку Кам’янця-Подільського. Щоправда цього разу зловмисники розповіли байку не про наркотики, а про ДТП. Мовляв донька пенсіонерки спричинила аварію тож залагодити усі юридичні питання можна буде виплативши чималу суму грошей. Жінка перерахувала шахраям 29 тисяч гривень.

Читайте також: За минулу добу на Хмельниччині в пожежах постраждало двоє громадян

Наразі за обома фактами працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і працюють над встановленням зловмисників.

" " " "