На Хмельниччині фермер не віддав ставок державі, бо там росла його риба

Суд дійшов висновку, що фермер користується ставком незаконно, а отже, має повернути його у державну власність

1903

У селі Шарівка Ярмолинецького району фермер не хотів повертати державі землю, яку він орендував незаконно. У справу втрутилась прокуратура. і згодом, у червні 2017 року Господарський суд ухвалив рішення про повернення ставка державному дослідному господарству, якому він належав. До повернення орендар мав демонтувати там зведені ним конструкції та повернути ставок таким, яким він його брав.

Однак орендар не повернув його державі ані в 2017, ані в наступні два роки. Отож зрештою держвиконавець був змушений повідомити про злісне невиконання судового рішення правоохоронні органи.

Цього разу справу фермера розглядав уже не господарський , а Городоцький районний суд. Адже справа уже перейшла із цивільної площини у кримінальну.

Читайте також: У Шепетівці судили орендаря ставка, який зламав ребра рибалці: що розповіла дитина

Суд визнав фермера винним та засудив його до дворічного позбавлення волі, давши йому при цьому річний випробувальний термін.

На суді користувач ставка своєї вини не визнав та заявив, що не міг звільнити ставок, доки там не виросла його риба. Що за монстриків він там вирощує, які вже третій рік нагулюють масу, фермер не сказав. Може там у нього Нессі водиться?

Та схоже на те, що йому таки, доведеться забратися з того ставка, виловивши усе, що там плаває. Або передавши його у спадок державному дослідному господарству.

 

" " " "