На Хмельниччині група осіб намагалася “відмазати” свого родича за кримінал

Родичі зловмисника запропонували правоохоронцю дві тисячі доларів за матеріали кримінального провадження

1963

На Хмельниччині правоохоронці затримали групу осіб, які шляхом підкупу намагалися отримати матеріали кримінального провадження щодо їх родича. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

За попередніми даними встановлено, що підозрюваний проник у чужий будинок та викрав звідти 250 тисяч гривень. Його родичі звернулися до начальника сектору кримінальної поліції Теофіпольського відділення поліції Хмельниччини з пропозицією заплатити йому дві тисячі доларів США за матеріали кримінального провадження. В подальшому їх хотіли спалити.

Отримавши злочинну пропозицію, посадовець Теофіпольської поліції звернувся до Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ з рапортом про корупційне правопорушення.

За фактом вчинення родичами підозрюваного спроби передачі неправомірної вигоди прокуратура Теофіпольського району внесла відомості до ЄРДР та згодом передала матеріали справи до Теофіпольського відділення поліції.

Оперативники внутрішньої безпеки НПУ, спільно зі співробітниками місцевої поліції та спецпризначенцями КОРД, затримали зловмисників на гарячому, коли ті якраз передавали поліцейському хабар у розмірі 1800 доларів США. Двох осіб затримали, а зазначені кошти вилучили.

Читайте також: У Хмельницькому впіймали на хабарі посадовця військкомату

За вчинену крадіжку підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. Що стосується його родичів, які запропонували хабар, то вони можуть опинитися за гратами на строк до восьми років.

" " " "